Biorezonanta este o metoda de evaluare si tratament a starii de sanatate moderna, eficienta, neinvaziva si nedureroasa.
In cabinetul nostru evaluarea si tratamentele se fac cu aparatele de ultima generatie QMA(rezonanta magnetica), 8NDLS (evaluare si terapii primare) si Quez-ed (evaluare si tratamente in profunzime)

Therapeutic Biofeedback, Modalities and Sphere of Use


Tehnica de feedback prin prin biorezonanta – (BRFT – bioresonance feedback technique) este o metoda terapeutica bazata pe o tehnologie care detectează si citeşte oscilaţiile ultrafine electromagnetice produse de fiecare molecula, celula, organ, tesut sau sistem al organismului.
De 3000 de ani se ştia in medicina chineza ca energia influenţează direct activitatea organelor si ca aceasta activitate este supusa unor vibraţii ritmice. Intre timp existenta meridianelor si blocajelor pe meridiane a fost dovedita si prin studii de medicina nucleara.
Cercetările in BRFT au fost incepute in 1923 de omul de ştiinţa rus Alexander Gurwitsch continuate apoi in 1936 de astronomul si biologistul american Gustav Stromberg care a arătat ca dezvoltarea flintelor vii este legata de existenta unor „unde nemateriale”.
In 1975 fizicianul german dr. F. A. Popp dovedeşte emisia de bio-fotoni de către celulele vii. Tot el a arătat ca ADN este o mare magazie de bio-fotoni. Biochimistul Lehninger, laureat al premiului nobel, susţine ca organismul isi directioneaza reacţiile chimice prin vibraţii electromagnetice (biofotoni) si ca nici o reacţie chimica nu poate avea loc daca un electron nu este activat de un foton cu o anumita lungime de unda si o anumita energie.
Cercetările recente făcut de dr. F. A.Popp si W. Ludwig arata ca si efectul produselor homeopate este determinata de vibraţiile substanţelor in cauza. Prof. Dr. Cyril W. Smith, dr. R.S.V. Choy si dr. J.A. Monro (Univ. din Salford, Anglia) au dovedit ca reacţiile alergice pot fi neutralizate prin vibraţii electromagnetice de o anumita frecventa. Practic vibraţiile unui alergen pot fi absorbite apoi sunt supuse unei inversii electronice si retrimise către organism, simptomele alergiei dispărând in câteva minute.
Primul aparat pentru tratament a fost creat de dr. Franz Morell si Erich Rasche.
QUANTUM & BIOENERGETIC TECHNOLOGIES - QUEX S / INDIGO / QUEX ED / S-ENSO
BAZELE BIOREZONANTEI
Se ştie ca activitatea fiinţelor vii este acompaniata de apariţia constanta a unui current pulsativ alternativ slab,determinand existenta unui câmp electromagnetic.Fara acest câmp electromagnetic ,practic nu exista viata-organismul moare.
Viata pe pamant s-a dezvoltat intre poli electromagnetici ce rezonează cu poli similari ale diferitelor forte din univers.Astfel componentele moleculare,atomice ale celulelor vii se afla sub influenta unui câmp electromagnetic oscilant determinat de cooperarea optimala a multiplilor poli electromagnetici cu componente ale unui spectru electromagnetic oscillator ce vine din Univers ,de la Soare si de asemenea de la planeta noastra Pamant.( o imagine cu galaxii, sau cerul cu stele etc).
Functiile normale ale organismului au loc in limitele unui câmp electromagnetic oscilant numit „câmp electromagnetic biologic”. Fiecare actiune externa, impuls sau răspuns al organismului este determinat de variatii ale frecventei de vibraţie ale componentelor celulare, dar aceste variatii ale frecventei trebuie sa se intample numai intr-un interval biologic.
BAZELE TERAPIEI PRIN BIOREZONANTA
Conceptul de diagnostic si tratament „bioinformational „se bazează pe detectarea centrilor sau sistemelor patologice cu poli electromagnetici anormali, eliminarea acestora precum si detectarea elementelor capabile sa oscileze in armonie cu frecvente electromagnetice normale. Prin urmare polii sistemului bioinformational fiind in rezonanta cu componentele moleculare atomice si subatomice protononi, neutroni, alte particole) sunt capabili sa transporte si sa transmită informaţia necesara restabilirii funcţiei sănătoase a organismului. ( o imagine cu o celula sau cu un atom in jurul căruia se invart neutronii)
Terapia consta in corectarea funcţiilor organismului prin neutralizarea functiilor patologice si restabilirea celor fiziologice -modificările având loc la nivel de celula. Aceasta metoda permite tratarea multor afecţiuni fara intervenţia farmacoterapeutica (medicamentoasa)
Tratamentul biofizic este considerat metoda cea mai promiţătoare de imbunatatire a capacităţilor de autovindecare a organismului.Aceasta forma de tratament este numita terapie prin biorezonanta si poate fi realizata cu ajutorul dispozitivelor de biorezonanta.
QUANTUM WORLD VISION :: QUEX ED
CUM TRATEAZA ?
Asa cum s-a amintit organismul este o sursa de oscilaţii electromagnetice foarte slabe. Aceste oscilaţii sunt numite fiziologice sau armonice. Ele sunt specifice organismului sănătos.
Cu ajutorul terapiei prin biorezonanta putem influenta cu mare exactitate procesele biochimice care au loc in organismul nostru, fara a consuma substanţe dăunătoare.
Organismul uman este un sistem complex de energie si vibraţii care, atunci când interactioneaza armonios sprijină si promovează starea generala de sanatate.
Daca omul se imbolnaveste sau daca un organ al sau incepe sa lucreze disproportionat apar surse de oscilaţii noi, patologice, care depăşesc frecvente aflate in intervalul biologic. Daca organismul nu poate readuce balanta intre fiziologic si patologic prin propria sa putere ,reducand frecventele patologice la un nivel minim boala va progresa. Aparatul primeste informaţia si separa semnalele fiziologice de cele patologice , prelucreaza cu ajutorul unui sistem electronic in semnale terapeutice care se retransmit pacientului.
(homeopatia este o versiune de terapie multirezonanta cum sunt si colorterapia, cristaloterapia, magnetoterapia, sonoterapia,etc.)

INTREBARI FRECVENTE
Este periculos?Are efecte secundare?
Răspuns: NU!
Diferenta fata de medicina alopata este ca terapia prin biorezonanta nu prescrie un tratament „orb” ca atunci când pacientului ii dam un medicament-in acest caz toate contraindicatiile sunt bazate pe intoleranta individuala (cutie cu pilule sintetice).
Medicamentele scot organismul din intervalul biologic.( doua unde paralele intretaiate de o unda sinusoidala ce depăşeşte in sus si jos cele 2 paralele- intre paralele este limita fiziologica)
Biorezonanta este ca o terapie prin măsurătoare : emite/primeste unde oscilatorii electromagnetice foarte slabe – fenomen biofeedback.

EFECTE FIZIOLOGICE
Din punct de vedere medical efectele câmpului magnetic pulsatil asupra organismului sunt:
– îmbunătăţirea circulatiei = aport crescut de substanţe nutritive
– Aport crescut de oxigen in ţesuturi si celule
– Desfacerea blocajelor
– Stimularea metabolismului si eliminarea deşeurilor metabolice
– Îmbunătăţirea energiei celulare
– Mobilizarea – inlaturarea energiilor nebenefice
– Accelerarea proceselor de vindecare
– Activarea circulaţiei limfatice
– Activarea sistemului imunitar

IN CE SITUATII NE AJUTA?
Prin folosirea tehnicii de biorezonanta nu este importanta DENUMIREA BOLII.
„Medicina holistica” doar stabileşte imagini per ansamblu a stării de sanatate, cunoaşterea acelor sisteme sau organe care sunt afectate de o alergie, inflamatie sau un proces degenerativ.
Este mai importanta puterea de auto vindecare ce este vitala, sa ştim unde sunt blocaje in autoreglare si factorii cauzali ai bolii.

LIMITE ALE TERAPIEI PRIN BIOREZONANTA
Deoarece toate afecţiunile sunt urmarea unor oscilaţii dizarmonice rezulta ca BRFT poate fi folosit in toate afecţiunile fara nici o contraindicatie. De aceea se obţin rezultate pline de succes chiar si in cele mai dificile situaţii. Totusi exista si câteva limite:
– Ţesuturile distruse sau aflate in faza avansata de distructie sunt  imposibil de refăcut (ex. ditrugerea capului de femur intr-o coxartroza )
– Privarea organismului de minerale, vitamine, proteine ,grasimi, enzime, împiedica obţinerea succesului complect in tratament de aceea necesita aport dinafară pentru ca ţesutul in cauza sa aibă suportul de rezonanta.
– Un pacient care nu vrea sa se vindece poate negativa BRFT.
– Antialgicele, stimulentele, alcoolul – 24 de ore inainte, 24 de ore dupa tratament interfera cu câmpul nervos implicat in BRFT. Medicamente precum:aspirina , tylenol, antiinflamatoare (viox, .., codeine ), si alcoolul, cafeaua, ceaiul negru, produsele cofeinizate, pot anula efectul terapeutic electromagnetic. Unele antialgice sau dimpotrivă stimulente (ex. :cofeina ),pot agita sistemul nervos determinând un grad de incoerenta care sa intrerupa semnalul BRFT subtil.

ASPECTE PRACTICE
In timpul tratamentului poţi sa nu simţi nimic sau poţi sa ai o senzaţie de furnicaturi, de incalzire sau de relaxare.
Locurile cu procese inflamatorii vechi care nu sunt inca vindecate (ex.: dinti, tăieturi,) pot fi mai sensibile.
In timpul tratamentului organismul nu primeşte electricitate pentru ca numai vibraţiile organismului sunt folosite pentru autoreglare, organismul nu primeşte nimic străin de la aparat.
Materialele toxice care rezulta in urma tratamentului trebuiesc eliminate cat mai rapid posibil pe cale renala, digestiva, prin piele si plamani. De aceea după asemenea şedinţe se impune sa beţi cantităţi mari de lichide, sa asiguraţi tranzitul intestinal (combaterea constipatiei ), sa faceţi dus sau baie, sa faceti exercitii de respiratie.
Tratamentul poate consta in mai multe şedinţe ( de aprox. 45-60 minute), iar sedinta sa aibă mai multe trepte terapeutice, aceasta in funcţie de statusul sănătăţii pacientului.
BRFT nu exclude cooperarea personala in procesul de vindecare deoarece pentru un succes deplin, ceea ce a produs boala trebuie eliminat din viata pacientului, asa ca un nou stil de viata este aproape obligatoriu.

REACTII FIZICE
NEDUREROS
FARA REACŢII ADVERSE (nici un caz de reacţii adverse pana in prezent). In timpul sau după tratament pot sa apară unele reacţii si acestea trebuiesc intodeauna notate pentru a putea fi interpretate.
– greaţa ,eruptii cutanate -daca in organism sunt multe toxine si aparatul a indus eliminarea acestora. Cu cat in organism sunt mai multe toxine, cu atat este mai mare reacţia organismului (este necesar sa beti mai multa apa accelerarea unor simptome daca organismul este foarte stresat (stress geopat).
REACTIILE DE VINDECARE – relaxare , somnolenta ,incalzirea / răcirea extremitatilor, tegumente umede, transpiraţii, febra, roseata, dureri usoare , puls rapid – sunt TEMPORARE si fac parte din procesul indecării
ACTIVAREA UNOR PROCESE CRONICE -un sistem de apărare slăbit trebuie reintarit, el va activa si boala (o va recunoaşte ) si numai după aceea va incepe procesul de vindecare.
ACTUALIZAREA UNOR BOLI EXISTENETE ÎNAINTEA TERAPIEI – o boala netratata corespunzator in trecut; sistemul de apărare refăcut ,insanatosit, recunoaste boala, apar semnele si trebuie sa se facă tratamentul.


RESONANTA
RE-SONARE = REFACEREA SUNETULUI
CONFORMITATE INTRE TARGETUL SISTEMULUI BIOLOGIC SI SEMNALUL EMIS
PARAMETRII IN INTERIORUL FERESTREI BIOLOGICE

REZONANTA – RECEPTIE – AUTOREGLARE
ORICE SCHIMBARE DETERMINA O REACTIE (ESTE URMATA DE SECVENTE DE INTEREACTIONARI IN LANT)
TOATE FUNCTIILE NOASTRE SE INTAMPLA INTR-UN INTERVAL DISCRET, ACESTIA SUNT PARAMETRII CU CARE SE FACE COMPARATIA
FEREASTRA BIOLOGICA = INTERVAL SPECIFIC PENTRU FIECARE STRUCTURA SI FUNCTIE

BIOINFORMATIA
SENSORIALA (VISUAL, AUDITIV, TACTIL, ETC.)
HORMONALA
NEUROLOGICA
BAZA BI0REZONANTEI = ELI EMF (EXTREMLY-LOW-INTENSITY ELECTROMAGNETIC FIELD)

TRATAMENT HOLISTIC
DE CE BRFT?

NON-INVASIV

CRESTE CAPACITATEA DE ADAPTARE

USOR DE FOLOSIT

COST REDUS
CE INSEAMNA INGRIJIREA SANATATII

PREVENIREA BOLILOR
DEZVOLTAREA SI CONSERVAREA POTENTIALULUI UMAN
TRUP
SUFLET
SPIRIT
RESPONSABILITATE
VIATA ESTE O ADAPTARE PERMANENTA = PARTICIPARE SI IMPARTASIRE
ROLUL EDUCATIV

DETERMINA SA IEI PROPRIILE DECIZII!!!

DEZVOLTA LEGATURA CU PROPRIUL ORGANISM si CU MEDIUL INCONJURATOR

PROMOVEAZA PUNCTUL DE VEDERE HOLISTIC = SALVEAZA:
INTEGRITATEA PSIHOLOGICA
INTEGRATATEA SOCIALA
CONEXIUNEA CU SINELE SUPERIOR
BRFT si SUPLIMENTELE NUTRITIVE/remedii naturiste/ homeopate

BRFT AJUTA IN RECOMANDAREA NUTRIENTILOR PE SCHEME PERSONALIZATE (MEDICINA ORTOMOLECULARA)

BRFT RECOMANDA TOTI NUTRIENTII NECESARI PENTRU AUTO-REPARARE
VITAMINE
MINERALE SI OLIGOELEMENTE
ANTI-OXIDANTI
AMINOACIZI
ENZIME
APA
INGRIJIREA HOLISTICA A SANATATII
COOPERARE SI RESPONSIBILITATE
FACILITAREA MECANISMELOR DE AUTOVINDECARE
SYNCRONIZAREA ACTIVITATII TESUTURILOR SI ORGANELOR
NU SUPRIMAREA SIMPTOMELOR
NU REDUCTIONISM SAU ABORDARE MECANICA
NU DEPENDENTA DE MEDICAMENTE
NU EFECTE SECUNDARE