Retete Sanatoase
In aceasta sectiune veti gasi propuneri de retete sanatoase pentru a avea un par, un ten si un corp frumos si sanatos.
In aceasta sectiune veti gasi propuneri de retete sanatoase pentru a avea un par, un ten si un corp frumos si sanatos.
CATEVA RETETE PENTRU MIC DEJUN
Budinca de ciocolata (raw vegan)
Budinca de vanilie cu chia
Vafe din ovaz (vegetarian)
Ingrediente:
2 cani fulgi de ovaz bio mai fini sau faina de ovaz;
2 cani apa sau lapte de soia/ migdale/ caju/canepa;
0,5-1 banana nu foarte coapta;
2 linguri lapte praf de soia (daca ati pus lapte nu mai e nevoie)
2 linguri de ulei;
1/2 lingurita de sare
scortisoara, nucsoara cate un varf de cutit
Preparare:
Se amesteca toate in blender si apoi se lasa sa stea 5-6 minute.
Se pune in priza forma de vafe sa se incinga pana se stinge becul.
Se unge forma cu putin ulei apoi se umple cu compozitia din blender.Se lasa 10 minute, timp in care nu se deschide forma!
Se serveste cu sos de ciocolata (unt de arahide+carob+miere), peste care se pun seminte si nuci. Pofta buna!
Cereale de dimineata
Iti recomand muuult mai mult decat calduros sa inlocuiesti cerealele de dimineata ale copiilor tai [sau ale copilului din tine :-)]cu acest amestec rapid, sanatos, stinulant al activitatii neuronilor si creator de conexiuni neuronale, plin de omega-uri si grasimi bune 🙂
Atentiune-atentiune: aceasta granola se poate manufactura si din nuci si seminte crude [adica ne-hidratate in prealabil] si va fi cel putin la fel de gustoasa ca si cea obtinuta din nucile cele muiate; si va fi, desigur, inzecit mai sanatoasa decat orice fulgi cumperi din targ [toti fulgii de pe piata – cu exceptia celor macinati cu moara in fata ochilor tai – sunt opariti!]; pentru digestie optima si nutrienti sporiti, hidrateaza-ti nucile! 🙂
Ingrediente:
[pentru 2 portii]
½ cana de migdale [hidratate mimim 8 ore – sau peste noapte si uscate: recomand 12 ore]
½ cana de nuci [hidratate mimim 8 ore – sau peste noapte si uscate; in cazul nucilor, se pare ca timpul ideal de hidratare este de 48 ore]
½ cana seminte de floarea soarelui[hidratate mimim 8 ore – sau peste noapte si uscate]
½ cana stafide uscate
Preparare:
nucile si semintele sunt macinate in robotul de bucatarie;
se adauga stafidele sau orice alt fel [sau orice amestec] de fructe uscate: goji, afine deshidratate,etc;
se adauga o cana de lapte vegetal si se mananca imediat 🙂
granola astfel obtinuta poate fi aromata cu: coaja de lamaie,scortisoara, vanilie, nucsoara, cacao, carob etc.
Stiati ca?
migdalele ajuta si la remineralizarea organismului,
prevenind starile de oboseala cronica si epuizare intelectuala
o cantitate de 100 de grame de migdale consumate zilnic poate contribui cu adevarat la energizarea organismului si la mentinerea capacitatii de memorare
SMOOTHIE (by Olivia Steer)
– un măr mic/mediu si nu prea dulce,
-o banană mica si nu prea coapta,
-un sfert de cană de seminţe de cânepa (proteine complete si Omega 3 şi 6 în proporţii echilibrate),
-o cană de borş proaspat făcut în casă;
-jumatate de legătură de patrunjel
-o mână de spanac;
-o lingură de miere / sirop de agave, desi e destul de dulce si fara.
Totul se pune în blender până rezultă un nectar divin, mai ales pentru sănătate.
CATEVA RETETE DE APERITIVE SI GARNITUR
CIUPERCI MARINATE
A mai simpla reteta din lume pentru al mai incepator raw-er. Aminteste foarte tare de gustul si aspectul ciupercilor la gratar. Sunt o buna gaselnita de tranzitie, cum ar spune speack-erii raw vegan :-).
Ingrediente:
Ciuperci Champignon – 20 bucati
Sos de soia (Nama Shoyu sau Tamari) – 1/4 castronel (~50 ml.)
Ulei de masline – 1/4 castronel (~50 ml.)
Condimente cu personalitate (usturoi zdrobit, boia iute, piper, curry, ceapa sau pudra de ceapa, etc) daca planuim sa devoram ciupercile ca atare; daca le umplem cu ceva, putem sa fim mai blanzi cu condimentarea.
Preparare:
Curatam si spalam ciupercile si le asezam grijuliu intr-un castron.
Amestecam uleiul cu sosul de soia si tan-a-ni-naaa, tocmai am facut o marinata.
Turnam marinata peste ciuperi, amestecam gentil si lasam ciuercile sa motaie vreo doua-trei ore la tempertura camerei sau le permitem sa doarma tun peste noapte-n frigider. Amestecam des daca motaie si rar daca dorm.
Gata! Se moaie si se coloreaza perfect si-s numa bune de servit.
SOSURI SALATE SI NU NUMAI
1.3 rosii, 1 catel usturoi, 2 fire ceapa verde, 1 lg ulei, sare, miere, mara, cimbru, patrunjel,dafin-totul la blender
2.Seminte de pin, busuioc, usturoi, drojdie inactiva, ulei masline, lamaie, sare, piper- totul la blender
3.nuci hidratate, busuioc, usturoi, ulei- totul la blender
TOPPING SALATA
masline, rosii uscate, mazare, sos soia, cuburi avocado, seminte canepa, cuburi painici din seminte